Szabó Zoltán

Erdőlyuggató


Erdőlyuggató... Ez egy objektum, amit az emberek hoznak létre, de nem lehet meghatározni a korát. A vidám verzióban ez a táj fölött lebeg valahol. Vannak rajta vitorlák. Mindenféle kifeszített vitorlák, amik a szél által tartják ezt a könnyű dolgot. Ez egy test. A test attól függően barázdált, hogy a többi ilyen hasonló testtel, - amelyek a világ bármely pontján találhatóak - milyen kontextusba kerül, szóval ettől függően torzul mindig.

Mivel ez a vidám verzió, ezért csak nagyon kedvesen lyuggatja az erdőt, mert csak enyhe csápjai nyúlnak le, jól kiválasztott helyekre a fák közé. Szóval ez végül is egy emberi lakhely, ami vehető a mostani városok utódjaként is. Valószínűleg egy csomó olyan tulajdonságot hordoznak, amik most a városban megtalálhatóak. Tehát vannak benne járatok, nagy fő elosztóerek, és kisebb lakhelyek, amelyek minden embernek sajátosan vannak tájolva. Ez egy ilyen kisebb város nagyságú test, mint mondjuk Esztergom és mondjuk a Rakodó fölé lenne kikötve. Van egypár darab csápja. És akkor ez nézne Esztergomra. A fene sem tudja, hogy mondjuk akár négyszáz év múlva Esztergomból mi marad, ami fontos. Valami olyat kéne odarajzolni Esztergom helyére, ami fontos.

A Rakodó az tuti, az megmarad, esetleg a dombon valami rom is lehetséges, de benőtte biztos az erdő és sok kis emberke lakik benne.


[Áthidalás és félreértés] [A grafikai lapok fő rétegei ] [A résztvevők és a művek]

[kiállítás] [Artpool] [kereső]