Művészetkutató Központ
Periodicals beyond Hierarchies: Challenging Geopolitical and Social “Centres” and “Peripheries” through the Press
Konferenciafelhívás
#konferencia
2022/01/10

Konferenciafelhívás

Konferenciafelhívást tesz közzé a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet (KEMKI) – Artpool Művészetkutató Központ és a Petőfi Irodalmi Múzeum – Kassák Múzeum a sajtó geopolitikai és társadalmi „centrumainak” és „perifériáinak” kérdéséhez kapcsolódóan. Az ESPRit (Európai Periodikakutató Társaság) tizedik alkalommal, és most először kelet-közép-európai helyszínen sorra kerülő, interdiszciplináris vándorkonferenciája a 18. századtól napjainkig vizsgálja az időszaki kiadványok működését. A konferencia fő kérdése, hogy a periodikumok miként mutatták be, alakították, tartották fenn, vagy éppen miként kifogásolták, ellenezték, illetve értelmezték át egy adott közösség, közönség vagy régió hierarchikus viszonyait.

A szervezők a lenti részletes, angol nyelvű felhívás alapján várják a jelentkezéseket 2022. február 28-ig a 2022esprit@gmail.com emailcímre.

A hibrid (online és jelenléti) konferencia időpontja és helyszíne: 2022. szeptember 8. és 9., Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet (KEMKI) – Artpool Művészetkutató Központ.

 

Doktorandusz műhelykonferencia felhívása

Az ESPRit (Európai Periodikakutató Társaság) budapesti konferenciájához kapcsolódóan felhívást tesz közzé doktoranduszok és doktorjelöltek számára. A szervezők a műhelymunkában időszaki kiadványokkal foglalkozni kívánó fiatal szakemberek jelentkezését várják a bölcsészettudomány és a társadalomtudományok valamennyi területéről, bármely korszakra, nyelvre, régióra szólóan. A workshop elsősorban a kutatások módszertani, elméleti kérdéseire koncentrál. Az előadásokhoz kapcsolódó vitákon ott lesznek az ESPRit és a fogadóintézmények munkatársai is. A kiválasztott előadók számára a részvétel ingyenes, mind a műhelymunkán, mind a konferencián.

A szervezők a lenti részletes, angol nyelvű felhívás alapján várják a jelentkezéseket 2022. február 28-ig a 2022esprit.workshop@gmail.com emailcímre.

A hibrid (online és jelenléti) konferencia időpontja és helyszíne: 2022. szeptember 7., Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet (KEMKI) – Artpool Művészetkutató Központ.