english

Bp.Szabó György a technológia művésze, de nem „média-művész”, hanem inkább innovátor. A technológiai lehetőségeket úgy használja, mintha a maga testi, lelki, szellemi adottságainak része lenne. Minden amit lát és hall vagy érzékel, - tehát nem lát és nem hall csak érzékel - egy „anyagként” jelenik meg általa. A művészeten túlról „visszanyert művészet”, mondhatnánk, de nem érdekes. Az érdekes az, hogy van, vagyis, hogy a VAN-t érzékeljük.

Bp. Szabó több éven át gyűjtött egy színes nyomtatóból érkező ERROR üzeneteket, amiből komoly gyűjteménye lett. Ezeket felhasználja és kiegészíti a számítógép által nem értelmezhető fotókkal amit a gép időnként 50 oldalas szöveges információra bont le. Tervezi egy ERROR kiállítás létrehozását, mert ezzel - a kép és az írás közötti területtel - általában nem foglalkozunk, pedig a gép üzenete szinte mindig megfejthető.

Néhány éve Mark Mothersbaugh-al a DEVO együttes énekesével közösen (Bp. Service) nyitottak meg egy éttermet, ahol Bp. Szabó „jelvényei” voltak kiállítva. Ezek a jelvények valójában képek, vagyis különböző kis méretű, elhasznált, összeférhetetlen tárgyak véletlenszerűnek látszó együttesei. Ehhez kapcsolódóan létrehozott egy zenei anyagot is: megkérte 25 barátját, hogy beszéljenek a jelvényeiről, de ne formáljanak véleményt, csak hideg leírását adják annak amit látnak. Ezekből a hangokból egy zaj keltő szoftver segitségével készült el a zenei anyag.

Életrajzi adatok: született 1953-ban Budapesten. Fontosabb kiállításai/akciói: 1995. Konzervált zajlenyomat, Műcsarnok, 1994. Mirelit városok konzervált rezervátuma, Tilos az Á, 1993. Hanglenyomat! Fiatal Művészek Klubja, 1991. Zajinstalláció, Budapesti Búcsú, 1988. Hangsugárzók, Fiatal Művészek Klubja, 1988. Gépies mechanical, Radnóti Színpad, Fénysugárzók, Fényes Adolf Terem, 1987. Zajterápia és hangmanőverek, Pinceszínház
Továbbá 1983 és 1995 között több mint félszáz koncert, performansz, leggyakrabban a következő helyszíneken: Kassák Klub, Egyetemi Színpad, Lágymányosi Közösségi Ház, Almássy Téri Szabadidőközpont stb. 1996-óta Los Angelesben él és dolgozik.