Artpool események - 2009. március 25 - április 20. - Artpool P60

english

AZ ARTPOOL 30 ÉVE (és előzményei)    

Tavaszi projekció, kiállítás-esemény, válogatás az Artpool magyar és nemzetközi projektjeinek vízuális és hangzó anyagaiból, dokumentumok és művek videó-installációja.

mottó 1: Akik a fejlődő művészet rügyezését szeretet és becsülés nélkül veszik, azok számára kukacos lesz a gyümölcse. (Egry József)
mottó 2: Ki látja meg, hogy már látszanak kilógó nyelvünkön az ígért utak. (József Attila)

A kiállítás-eseményt meghatározó fogalmak összhangban az Artpool reflexív és önreflexív gyakorlatával: integrál szemlélet, glokális identitás, hétköznapi művészeti esemény, együttműködés és önállóság, felbomlás és önmeghaladás, holarchizáció.

(A holarchizáció az egyre nagyobb egészek létrehozásának és az előzőek beépítésének folyamata.)

1979. március 25-én, 30 évvel ezelőtt jött létre az Artpool!
A művészeti projektként indult Artpool az elmúlt 30 évben, 1979 és 2009 között - diktatúrában majd demokráciában, illegálisan, majd legálisan, tiltva, tűrve majd támogatva számos alternatív, underground, szubkulturális művészeti eseményt szervezett, archivált, gyűjtött, feldolgozott és megőrzött és tesz ma elérhetővé könyvtárában, archívumában és a világhálón.
videók: Kultúrház2005 / Kultúrház2009 / Marton Emília hírriportja
rádió: MR1-Kossuth2009
sajtó: Valaczkay Gabriella: Az Artpool az én szobrom!

örökzöld kétségek >> gödör klub

örökzöld kétségek >> hackart - járda-tábla

wanted - aktív archívum - laza szlogenek - - örökzöld kétségek - mémeum

A kiállítás-eseményt meghatározó fogalmak összhangban az Artpool reflexív és önreflexív gyakorlatával: integrál szemlélet, glokális identitás, hétköznapi művészeti esemény, együttműködés és önállóság, felbomlás és önmeghaladás, holarchizáció

>> tovább

Artpool események - 2009. március 25 - április 20. - Artpool P60