2020.07.17 - 10.04.

GALÁNTAI HÁZ | KAPOLCS, KOSSUTH U. 53. | nyitva hétvégén, igény szerint

az anyagok kiválasztása a wikipédia és a youtube oldalakról történt

HANGOS TEREK K53/fafészer

K53/fafészer/hang Philip Corner
(páros napokon)

Philip Corner (1933) amerikai zeneszerző, trombonista, alphornist, énekes, zongorista, zeneelmélet, zenepedagógus és képzőművész.

Philip Corner írja: „Hiah Park - egy újkori sámán, aki akkor Kaliforniában (hol máshol?) élt. A koreai érdeklődésem vezetett hozzá egy workshopba, amelyet New York-ban tartott; majd folytatódtak az ülésszakok egészen addig, amíg egy valódi együttműködés lehetősége fel nem merült a Bajorországban megrendezendő, „Művészet és a láthatatlan valóság” szemináriumon. Újra elővettem régi „fém meditációk” gyakorlatomat, amelyet kifejezetten újraértelmeztem, hogy működjön a hagyományos sámán gyakorlatokból származó előadásokkal / tánccal (aminek Hiah Park nagy mestere volt). Ez aztán Trentóban, a székese gyház előtt előadva, ahol azon viccelődtünk, hogy itt valamikor boszorkányokat égettek. A két európai előadás után munkakapcsolatunk véget ért.
1993-ban egy másik híres koreai-amerikai táncos koreográfussal, Sin Cha Hong-gal együtt léptünk fel a „The Seoul of Fluxus” fesztiválon. Ezt a felvételt - rá gondolva - New York-i loftomban készítettem „jó ismerősömmel”, a nagy Paiste tam-tammal. Ez egy évekig tartó improvizációs-meditációs gyakorlat kezdete volt, amelyet sok más táncossal megosztottam, köztük leginkább Phœbe Neville-lel, aki hamarosan feleségem lett és még mindig az.” - Philip Corner, Reggio nell’Emilia, 2016. szeptember 1.

GALÁNTAI HÁZ | a hangos terek helyszínei | 51-ES KÖRZET

K53/fafészer/hang The Future Sound Of London
(páratlan napokon)

A The Future Sound of London (London jövőbeli hangja) nevű elektronikus zenei társulat 1988-ban alakult meg Manchesterben. Tagjai: Garry „Gaz” Cobain és Brian Dougans.

Az együttes az elektronikus zenei műfaj egyik úttörőjének számít.
A hasonló jellegű műfajokban is jelen vannak, például ambient house, techno, IDM, house music, trip hop. A duó pályafutása alatt több különböző néven is működött. Jelentős rajongótáborral rendelkeznek, főleg hazájukban.

A páros a ‘80-as években találkozott össze az egyetemen. Dougans-nak már volt múltja az elektronikus zene műfajában, de addig csak egyedül dolgozott. Legelső daluk az 1988-as „Stakker Humanoid” volt, amely nagy sikert ért el, valamint a tizenhetedik helyet érte el a brit slágerlistán. Legelső nagylemezük 1991-ben jelent meg.

KIÁLLÍTÓ TÉR

Erdély Miklós - Idő-Mőbiusz a Möbius-szalag rejtélye

Haász Katalin / Keserü Ilona / Lygia Clark Keizo Ushio Max Bill

Plamen Yordanov / Jeremy Guy / Aase Texmon Rygh / Jim Milner Heinz Schmid / Gordon Aitcheson / Mark Carroll / Alan White Thomas Joynes / John Robinson / Richard Fox / Eva Calder Powel Michael Binkley / Christopher Sage / Wendy Taylor

VIDEÓ monitor - Möbius darabok vetítés - Unit Moebius

GALÁNTAI HÁZ | a hangos terek helyszínei | 51-ES KÖRZET

az anyagok kiválasztása a wikipédia és a youtube oldalakról történt