2020.07.17 - 10.04.

GALÁNTAI HÁZ | KAPOLCS, KOSSUTH U. 53. | nyitva hétvégén, igény szerint

az anyagok kiválasztása a wikipédia és a youtube oldalakról történt

HANGOS TEREK K53/pajta

(lásd még: Emlékműszer : 2013 : 2014 és Cavellini 1914-2014 : LUMU, Budapest)

K53/pajta/hang Tom Waits
(páratlan napokon)

Thom Alan Waits (Pomona, Kalifornia, 1949. december 7.) amerikai énekes-dalszerző, zeneszerző, színész. Hangja összetéveszthetetlen: egy kritikusa szerint olyan, „mintha Bourbon-whiskys tartályban áztatták volna, majd a füstölőben lógatták volna néhány hónapig, és végül a füstölőből kihozván áthajtottak volna rajta autóval”.

Zenéjének sokszínűségére jellemző, hogy az „alternatív” és a „folk” kategóriában is nyert Grammy-díjat, blues, jazz és varieté-elemek keverednek a zenéjében. Hetvenes évekbeli érzelmes hangvételű dalait és nyolcvanas évekbeli jellegzetes kocsmazenéjét a kilencvenes évektől kiszámíthatatlan zenei kísérletezés váltotta fel. Nagyon sok dalszerzőt és zenészt inspirált, köztük Rod Stewart és Bruce Springsteen is feltűnik. 2011-ben beiktatták a Rock and Roll Hall of Fame tagjai közé.

GALÁNTAI HÁZ | a hangos terek helyszínei | 51-ES KÖRZET

K53/pajta/hang John Mayall and The Bluesbreakers
(páros napokon)

A John Mayall & the Bluesbreakers, vagy egyszerűen csak The Bluesbreakers, egy brit blues/blues rock zenekar volt 1963-tól 2008-ig.

A zenekar 1963-ban alakult Londonban. A Bluesbreakers, bár leginkább John Mayall együtteseként volt ismert, hullámzó felállásban működött. Eric Clapton 1965-ben csatlakozott a zenekarhoz, miután elhagyta a The Yardbirds-öt, de 1966-ban már ki is lépett a Bluesbreakers-ből. Első nagylemezük 1966-ban jelent meg. Mayall 2008-ban bejelentette, hogy végleg feloszlatja a zenekart. Eredetileg már 1970-ben is feloszlottak, de 1982-től 2008-ig újból működtek.
Mayall 2011-ben bejelentette, hogy a Bluesbreakers többet nem fog összeállni.

GALÁNTAI HÁZ | a hangos terek helyszínei | 51-ES KÖRZET

K53/pajta/hang James Brown
(páratlan napokon)

James Brown szül. James Joseph Brown, Jr. (Barnwell, 1933. május 3. – Atlanta, 2006. december 25.) amerikai zenész.
A 20. század egyik legjelentősebb soul zenei énekese.
Beceneve: „Godfather of Soul”.
Habár gitáron, billentyűs- és ütőhangszereken is tudott játszani, koncertjein szinte kizárólag csak énekes-táncosként lépett fel.

KIÁLLÍTÓ TÉR

Erdély Miklós - Idő-Mőbiusz a Möbius-szalag rejtélye

Haász Katalin / Keserü Ilona / Lygia Clark Keizo Ushio Max Bill

Plamen Yordanov / Jeremy Guy / Aase Texmon Rygh / Jim Milner Heinz Schmid / Gordon Aitcheson / Mark Carroll / Alan White Thomas Joynes / John Robinson / Richard Fox / Eva Calder Powel Michael Binkley / Christopher Sage / Wendy Taylor

VIDEÓ monitor - Möbius darabok vetítés - Unit Moebius

GALÁNTAI HÁZ | a hangos terek helyszínei | 51-ES KÖRZET

az anyagok kiválasztása a wikipédia és a youtube oldalakról történt