2022. július 2231., 31. Művészetek Völgye Fesztivál, Kapolcs

51-ES KÖRZET (K51) ÉS A GALÁNTAI HÁZ (K53) KIÁLLÍTÁS-ESEMÉNYE

VŐ KEZDETEK / VÉLETLEN EGYBEESÉSEK

50 ÉVE 40 ÉVE 30 ÉVE 20 ÉVE 10 ÉVE MOST

A VÉLETLEN EGYBEESÉS A JÖVŐ KEZDETE VOLT

K53/kiállítótér

VŐ KEZDETEK / VÉLETLEN EGYBEESÉSEK | MOST

Mail Art Wave 2022: egy globális, non-profit kísérlet, a DodoDada, az E.O.N. (Ethereal Open Network / Éteri Nyílt Hálózat) archívum, és számos további független entitás (személy, társulás) támogatásával, amely találkozókon, kiállítási projekteken, konferenciákon, műhelymunkákon és kölcsönös együttműködéseken keresztül kívánja előmozdítani azt a mindenki számára elérhető és ökológiailag fenntartható művészet iránti igényt, amely a szabad cserén és a kollektív jó iránti elkötelezettségen alapul. (Vittore Baroni)

KI: A Mail Art befogadó és egalitárius szellemében mindenkit meghívunk a részvételre, nem számít se az életkor,
se a szakmai tudás / felkészültség.
MIKOR: 2022 folyamán bármikor, bármeddig, amikor két vagy több networker (hálózatépítő) találkozik.
HOL: művészek, költők, zenészek, írók stb. otthonában és műtermében, iskolákban, egyetemeken, archívumokban, galériákban, múzeumokban és más, művészetnek szentelt terekben, de köztereken, parkokban, utcákon vagy rendhagyó, szokatlan helyeken is.
MIÉRT: hogy olyan új ötleteket osszunk meg, amelyek megelőzhetik a Mail Art fokozatos eltűnését (és a megmenthetik a Földet).

K53/Baroni monitor / videó tér

Vittore Baroni networker, kurátor szintetikus prezentációja
az 1986 óta hatévente szervezett Decentralized World Wide Congresses projektek koncepciójáról - öt részben.

K53/Reddit monitor / videó tér

Egymillióan dolgoztak a Reddit kollektív műalkotásán
A Reddit bemutatta a Place-t, a legújabb közösségimédia-kísérletét. Ezzel akarták megünnepelni április 1-jét. A kísérletet leállították, de addigra már egymillió bolond élte ki magát a Place-en, és tette hozzá a maga pixeleit egy kollektív műalkotáshoz.

K53/vetítés / videó tér

Kess Claire Monobeat Original (4:16)
A 12 számból álló Rough Mixes figyelemreméltó méretű területet fed le útja során – szétszedett Krautrock, dirty psych, hipnotikus progi és őrült industrial –miközben elkerüli annak kanonizált megértését, hogy mi zajlott le zeneileg Németországban az 1970-es években.

K53/portál/hangfüggöny hanghelyszín

Angus MacLise & Hetty MacLise – Dreamweapon II (39:16)
Angus MacLise tagja volt a La Monte Young által szervezett "Theatre of Eternal Music" zenei csoportnak - John Cale-lel, Tony Conraddal, Marian Zazeelával és néha Terry Riley-vel. Közreműködött a korai Fluxus újságban, a VTre-ben, amelyet George Brecht szerkesztett és a Velvet Underground korai tagja is volt.